Mere om oplevelsen

Efter rundvisningen er der en kort spadseretur til Fredensborg Store Kro, Slotsgade 6, 3480 Fredensborg.

Der vil på Store Kro blive serveret en let frokost i form af:
- 1 stk. stjerneskud
- 1 glas øl eller vand
- 1 stk. kage samt kaffe

Frokosten vil blive serveret cirka to timer efter rundvisningens start.

Fredensborg Store Kro bliver bestyret af direktør Jacob Rais, som er kendt fra tv-prorgrammet "Danmarks dejligste slotshoteller" på¨TV2.

Fredensborg Slot - et slot med særstatus:
Det vidtforgrenede slotsanlæg er opstået trinvis gennem 1700-tallet under medvirken af datidens bedste danske arkitekter. Typisk for den franskinspirerede barokstil indgår slottet i en arkitektonisk helhed med den omgivende have.

Inspiration fra Versailles:
Fredensborg Slotshave er et af Danmarks største historiske haveanlæg. De lange lige alléer, som udgår fra slottet i stjerneform, er et træk fra havens oprindelige franske barokstil. Alléerne blev genskabt i 1970''erne til 1990''erne som et dansk eksempel på den pompøse stil, som kendes fra Versailles ved Paris.

Besøg i selve slottet:
Vi starter i Gardesalen, forsætter til bl.a. Harsdorff stuen, Frederik IV stue, Holdberg stuen, Røde Salon, Havesalen, Kuppelsalen, Barokspisestuen, Kirkegangen og endelig Slotskirken. Desuden er der kik ind i Gule Salon, Den kinesiske spisestue samt Prinsernes spisestue.

Den del af haveanlægget, som ligger nærmest slottet, er reserveret den kongelige familie, men vises her frem under rundvisningen. Her kan man bl.a. besøge urtehaven, som leverer friske grøntsager til den kongelige husholdning, og et moderne orangeri, som blev indviet i 1995.

Tag med FDM på denne spændende rundvisning og få indsigt i alle Fredensborg Slots hemmeligheder.  

Husk at logge ind for at få din medlemsrabat.